Zuppa di pesce misto

Zuppa di pesce misto

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolla a pezzi
    60 g
    60 g di porro, a pezzi
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di crostacei misti (code di gamberi, gamberetti, scampi, cicale di mare...)
    500 g
  • di molluschi cefalopodi misti puliti, a pezzi (polpo, moscardini, seppie, totani, calamari)
    500 g
  • erbe aromatiche miste, fresche (alloro, timo, finocchietto), le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di pomodori maturi a pezzi
    200 g
    200 g di passata di pomodoro, a pezzi
  • di vino bianco, secco
    100 g
  • di pesce misto per zuppa pulito e a filetti
    500 g
  • di sale + q.b.
    1 cucchiaino
  • di acqua
    100 g
  • di molluschi conchigliferi misti puliti (vongole, cozze, fasolari...)
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 492 kcal / 2058 kJ
Białko 63.2 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 7.1 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...