Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 65 g di burro, a pezzi
- 35 g di acqua fredda
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Ripieno
- 250 g di formaggi a pasta semidura (circa 60 g di ciascuno, per es. Gruviera, Emmental, Appenzeller e Grana Padano)
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna
- 40 g di farina bianca
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 30 g di burro
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe
- 4 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1601 kJ / 383 kcal
- Białko
- 16.68 g
- Węglowodany
- 20.16 g
- Tłuszcz
- 26.17 g
- Błonnik
- 0.83 g
Alternatywne przepisy
Olive croccanti
1h 30 min.
Tiramisù
5h 40min
Delizia al cioccolato
40 min.
Verdure ripiene
1h 20min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Brak ocen
Focaccia alle olive
2h 20min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min.
Knöpfli
50 min.
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Peperoni con tofu e fagioli
1h
Tartine all'uovo ed erba cipollina
10 min.
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
30min