Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa
Gatto di patate
- 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
-
150
g di salame napoletano a cubetti
lub 150 g di prosciutto cotto a cubetti - 2 uova sode, sbucciate e a fette
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Pasta patate e provola
55 min
Pasta e patate con provola
1 godz.
Danubio salato
3h
Gattò di patate
1h 30min
Gattò di zucca e patate
1h 40min
Rustici alla scarola
10 Std.
Gattò di patate
1h 30min
Timballo di riso alla siciliana
1h 30min
Parigina TM6
5h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20min
Graffe di Carnevale
4h