![Gattò di patate (TM6) Gattò di patate (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2714a287c253befb863a1b1dbfc66248/Derivates/73b094c6c77c7d04e47c2dcf8b94b34a3749591f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa
Gatto di patate
- 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 350 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
-
150
g di salame napoletano a cubetti
lub 150 g di prosciutto cotto a cubetti - 2 uova sode, sbucciate e a fette
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2062 kJ / 493 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Frittata di pasta avanzata
25min
Timballo di riso alla siciliana
1h 30min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1u. 20min
Pastiera salata
2h
Gattò di patate
1h 30min
Gattò di patate
1h 30min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù alla bolognese
2h
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30 min
Frittelle di agretti
2h
Danubio salato
3h
Pasta patate e provola
55 Min
Purè di patate (TM6)
1h