Urządzenia i Akcesoria
Laugenzopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
30 Scheiben
Składniki
-
Wasser450 g
-
Zucker1 TL
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Butter zum Einfetten
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten550 g
-
Salz2 TL
-
Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)4 g
-
grobes Salz, zum BestreuenFleur de Sel zum Bestreuen
-
Eiweiß2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
196 mg
Białko
2 g
Kalorie
354 kJ /
85 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Mini-Focaccine
3 godz. 30 min
Laugen-Minis
2 godz. 15 min
Krustis
3 godz. 30 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Dinkel-Seelen
9 godz.
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Luftige Brötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Baguettes auf die Schnelle
50 min