![Laugenzopf Laugenzopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69bece75f00748be5f51fe4b15876b59/Derivates/40e3968d308a81d8c186c3f89a06e50786d68d23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 60 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- 40 g Natron (z. B. Kaisernatron)
- 2 Eiweiß
-
Fleur de Sel zum Bestreuen
lub grobes Salz zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 348 kJ / 83 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 524 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10 min
Ofen-Berliner
6 godz.
Laugen-Minis
2h 15min
Frühstückshörnchen
1h 20min
Streuseltaler
1h 40min
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2h
Dinkel-Bürli
11h
Dinkel-Seelen
9h
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Baguettes auf die Schnelle
50min