Laugenzopf

Laugenzopf

3.9 125 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
30 Scheiben

Składniki

  • Wasser
    450 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Butter zum Einfetten
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    550 g
  • Salz
    2 TL
  • Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)
    4 g
  • Fleur de Sel zum Bestreuen
    grobes Salz, zum Bestreuen
  • Eiweiß
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 196 mg
Białko 2 g
Kalorie 354 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...