Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- Butter zum Einfetten
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- 4 g Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)
-
Fleur de Sel zum Bestreuen
lub grobes Salz zum Bestreuen - 2 Eiweiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 354 kJ / 85 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 196 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiroler Speck-Muffins
40min
Quarkstuten
1h 30min
Zupfbrot Margherita
3 Std.
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Tiger-Brot
3 Std.
Zucchini-Waffeln mit Feta-Creme
45 min
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16h 10min
Dinkel-Seelen
9u.
Laugen-Minis
2h 15min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1h 30min
Baguettes auf die Schnelle
50min