
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Wasser
- 1 TL Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- Butter zum Einfetten
- 550 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- 4 g Natron (ca. 1 gestr. TL) (z. B. Kaisernatron)
-
Fleur de Sel zum Bestreuen
lub grobes Salz zum Bestreuen - 2 Eiweiß
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 85 kcal / 354 kJ
- Białko
- 2 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 196 mg