Urządzenia i Akcesoria
Fünfkorn-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
20 g frische HefeTrockenhefe (8 g)2 TL
-
Brotmehl500 g
-
Salz1 TL
-
Haferflocken50 g
-
gemischte Kerne (z. B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Mohnsamen) und etwas mehr zum Bestreuen (siehe Tipp)150 g
-
Honig30 g
-
natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
10 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Sandwichbrot
3 godz.
Dinkel Bürli
26 godz. 30 min
Der Goldhamster - das Vollkornbrot mit Samen und Kurkuma
16 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.