Urządzenia i Akcesoria
Fünfkorn-Brot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
20 Scheiben
Składniki
-
Wasser500 g
-
20 g frische HefeTrockenhefe (8 g)2 TL
-
Brotmehl500 g
-
Salz1 TL
-
Haferflocken50 g
-
gemischte Kerne (z. B. Sesam, Leinsamen, Sonnenblumenkerne, Kürbiskerne, Mohnsamen) und etwas mehr zum Bestreuen (siehe Tipp)150 g
-
Honig30 g
-
natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
10 g
Kalorie
1289 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Kochbuch
131 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Möhrenbrot
2 godz.
Toastbrot
3 godz.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Dinkelbrot
17 godz. 25 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min