Urządzenia i Akcesoria
Pizzabrötchen mit Basilikumbutter
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
24 Stück
Składniki
-
Wasser1470 g
-
Hefe5 g
-
Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bearbeiten (siehe Tipp)360 g
-
Salz2 TL
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Zitronensaft10 g
-
Basilikum abgezupft1 Bund
-
Parmesan in Stücken20 g
-
Knoblauchzehe nach Geschmack½ - 1
-
Pinienkerne geröstet10 g
-
Pfeffer3 Prisen
-
Olivenöl25 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
208 mg
Białko
2 g
Kalorie
426 kJ /
102 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fermentieren
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel Bürli
26 godz. 30 min
Mediterrane Baguettes
4 godz.
Mediterrane Fladenbrote
1 godz. 45 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Ciabatta
8 godz. 30 min
Italienische Ciabattas
4 godz. 30 min
Laugenzopf
3 godz. 30 min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Pasta- und Pizzasauce
30 min
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min
Baguettes auf die Schnelle
50 min