Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g Blätterteig (2 Pck. à 275 g), aus dem Kühlregal
- 70 g Gruyère, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Schinken, gekocht, in Scheiben, in Würfeln
- 30 g Butter, in Stücken
- 100 g Milch
- 6 Eier
- 200 g Crème fraîche
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- 200 g Brokkoliröschen, sehr klein
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 884 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Zimt-Galette
1h 20min
Gemüsetarte
1h
Kartoffel-Galette mit Schinken
1h 10 min.
Spargel-Zwiebelkuchen
1h 10 min.
Spinatpastete mit Ei
2h 30min
Kräuterkuchen
2h
Tartine For’Bon (Überbackenes Baguette)
25 min.
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45 min.
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Caprese-Auflauf mit Pesto-Sauce
1h
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1h
Blätterteig-Pizza
30min