Überbackene Pfannkuchenrollen

Überbackene Pfannkuchenrollen

4.0 141 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    150 g
Pfannkuchenteig
  • Milch
    500 g
  • Eier
    3
  • Salz
    ½ TL
  • Mehl
    300 g
Gemüsefüllung
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl und etwas mehr zum Braten und Einfetten
    20 g
  • gelbe Paprika in Würfeln (ca. 1 cm)
    220 g
  • Aubergine in Würfeln (ca. 1 cm)
    220 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Cherry-Tomaten halbiert
    100 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Schmand
    200 g
  • Rucola grob zerzupft
    150 g
    150 g Blattspinat, frisch, grob zerzupft
Béchamelsauce und Fertigstellung
  • Mehl
    30 g
  • Butter
    30 g
  • Milch
    400 g
  • Salz
    1 gestr. TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    2 - 3 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1990 mg
Białko 35 g
Kalorie 3795 kJ / 907 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Węglowodany 94 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...