Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 40 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 100 g Butter, in Stücken
- 80 g Zucker
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- 2 Prisen Salz
Füllung und Fertigstellung
- 250 g Nüsse, ganz, gemischt
- 150 g Vollmilch-Schokolade, in Stücken
- 2 Äpfel, in Stücken
- 80 g Zucker
- 1 geh. TL Zimt
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 894 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 23 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Pfirsich-Nuss-Donauwellen
2 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2h
Pesto-Hörnchen
1小时 20 分钟
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Apfel-Schnecken
4 Std.
Apfel-Pudding-Schnecken mit Streuseln
2h
Streuselzopf
1 Std. 30 Min
Nusskipferl
2h
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.