Urządzenia i Akcesoria
Marzipan-Zimt-Striezel
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Scheiben
Składniki
Teig
-
Milch250 g
-
Zucker75 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Salz1 Prise
Füllung und Fertigstellung
-
Zucker160 g
-
Zimt2 TL
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken150 g
-
Ei verquirlt1
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
12 mg
Białko
4 g
Kalorie
696 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mandelhörnchen
1 godz.
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1 godz. 30 min
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 godz. 20 min
Nussecken-Tarte
4 godz. 30 min
Mohnstriezel
2 godz. 15 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1 godz. 20 min
Spekulatius-Cashew-Florentiner
1 godz. 40 min
Apfel-Zimt-Ballen
1 godz.
Apfel-Nuss-Kranz
2 godz. 15 min
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 godz. 30 min
Kopenhagen - Zimt-Zöpfe
2 godz. 15 min
Sizilianisches Mandelgebäck
30 min