Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Milch
- 75 g Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 160 g Zucker
- 2 TL Zimt
- 150 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 1 Ei, verquirlt
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 696 kJ / 166 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1h 30min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 Std. 20 Min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Apfel-Zimt-Ballen
1h
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min
Schnelle Apfel-Trauben-Ballen
40min
Rosinenbrötchen
2h 30min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1h 30min
Kirsch-Marzipan-Muffins
45min
Sizilianisches Mandelgebäck
30min