
Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Erdbeer-Rolle
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
16 Scheiben
Składniki
Biskuit
-
Eier4
-
Zucker100 g
-
Salz1 Prise
-
Mehl50 g
-
Speisestärke40 g
-
Kakao20 g
-
Backpulver1 gestr. TL
Füllung und Fertigstellung
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
-
Zucker50 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) für 500 ml Flüssigkeit30 g
-
Vanillejoghurt250 g
-
Erdbeeren, frisch in Würfeln (1 cm), und etwas mehr zum Garnieren200 g
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken80 g
-
Rapsöl1 EL
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Kalorie
193 kcal /
809 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
71 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 3/2023
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy