Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 250 g Mehl
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 120 g Zucker
- 1 Prise Salz
Teig und Fertigstellung
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 130 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 5 Eier
- 50 g Milch
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1000 - 1200 g Obst (z. B. Äpfel, Kirschen oder Pflaumen), in mundgerechten Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1461 kJ / 349 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 86 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Erdbeer-Streusel-Kuchen
2sa 30 dk
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1sa
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1h 30min
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Schoko-Sahne-Torte
6 Std.
Pfirsich-Schmand-Kuchen
2 Std.
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3 Std. 30 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Erdbeer-Pudding-Blechkuchen
2 Std.
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.