Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 4 Eier
- 160 g Zucker
- 160 g Mehl
- ½ Pck. Backpulver
Mascarponecreme und Fertigstellung
- 600 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 3 Pck. Sahnesteif
- 250 g Mascarpone
- 250 g Quark
- 60 g Zucker
- 1 geh. TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Espresso, aufgebrüht, abgekühlt
- 30 g Rum (z. B. Stroh-Rum)
- 50 g Schokoladenraspeln
- Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 183 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
No-Bake-Tiramisu-Torte
7 godz. 30 min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Schoko-Erdbeer-Rolle
5 Std.
Tiramisu-Rolle
4 Std.
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min
Goldtröpfchen-Käsekuchen
3h 30min
Käsesahnetorte mit Mango
8 godz.
Schneewittchentorte
5 Std.
Himbeer-Mascarpone-Torte
3h
Erdbeer-Sahne-Torte ohne Gelatine
2 Std. 30 Min