Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
- 180 g Zwiebeln, halbiert
- 500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- 150 g Speckwürfel
- 150 g Milch
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Öl zum Einfetten
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 1 Ei
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1796 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1 Std.
Schinken-Käse-Kipferl
1 Std.
Brokkolistrudel mit Schinken und Käse
40 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1 godz. 30 min
Nudelauflauf mit Kürbis und viel Käse
1h 15min
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Deftige Ofenpalatschinken
30min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 Std. 5 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50min
Erdäpfelgratin
1h 15min
Fleischlaberl aus dem Backofen mit Erdäpfelpüree
1h 10min