Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
TM6 TM5

Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck

4.2 (312 ocen)

Składniki

  • 100 g Hartkäse (z. B. Emmentaler), in Stücken
  • 180 g Zwiebeln, halbiert
  • 500 g Erdäpfel, speckig, geschält, in Stücken (ca. 3-4 cm)
  • 150 g Speckwürfel
  • 150 g Milch
  • 1 TL Kümmel, ganz
  • 1 TL Majoran, getrocknet
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • Öl zum Einfetten
  • 250 g Topfen, 20% Fett
  • 1 Ei

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2527 kJ / 604 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
41 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Błonnik
4 g
Sód
1796 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy