Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter

Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter

4.4 255 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Füllung
  • Äpfel in Stücken
    300 g
  • brauner Zucker
    20 g
  • Zimt
    ½ TL
  • Rosinen
    20 g
  • Speisestärke
    10 g
Knödel und Fertigstellung
  • Milch
    100 g
  • Zucker
    30 g
  • frische Hefe
    20 g
  • Mehl
    300 g
  • Ei
    1
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    130 g
  • Salz
    ½ TL
  • Wasser
    500 g
  • Zimt
    1 - 1 ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 336 mg
Białko 13 g
Kalorie 2799 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...