Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di vermicelli di riso
- 10 g di funghi shiitake secchi a pezzi
- 30 g di scalogno a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (3-4 cm)
- 500 g di carne trita di maiale
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 18 fogli di carta di riso per involtini primavera
- farina tipo 00 q.b.
- acqua q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1124 kJ / 267 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Baozi di maiale al vapore
2 godz. 10 min
Involtini primavera vietnamiti
40 Min
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35 Min
Wraps di lattuga con pollo
1h
Vinaigrette orientale al coriandolo
10min
Arepas venezuelane con straccetti di pollo
50 Min
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1 godz. 20 min
Harira
40 Min
Spaghetti e meatballs di pollo
1 godz. 40 min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1h
Uramaki di salmone
2 Std. 30 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min