![Spring rolls vietnamiti (Cha gio) Spring rolls vietnamiti (Cha gio)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D98B6BA-70B5-4C3E-B9D6-9184B8624C9A/Derivates/C1A9665F-5562-4572-91C6-F38FC734B5A3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di vermicelli di riso
- 10 g di funghi shiitake secchi a pezzi
- acqua q.b.
- 30 g di scalogno a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline a pezzi
- 100 g di carota, pelata e a pezzi (3-4 cm)
- 500 g di carne trita di maiale
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 18 fogli di carta di riso per involtini primavera
- farina tipo 00 q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1124 kJ / 267 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di pollo giapponesi
50 min
Zuppa di miso con soba
55 min
Momo
2h
Bhaji alle cipolle
35min
Samosas di verdure
1 godz. 10 min
Salsa borracha messicana
25min
Involtini primavera
1h 15 min.
Involtini primavera vietnamiti
40min
Samosas con carne e verdure
1h 15 min.
Tortillas
1 godz.
Pane Naan con cipolla e cumino
2klst 25 min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min