Salmone con miso e salsa gochujiang piccante

Salmone con miso e salsa gochujiang piccante

4.8 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

  • 4 spicchi di aglio
  • 40 g di zenzero, radice fresca pelata
  • 80 g di miele
  • 15 g di aceto bianco
  • 60 g di salsa piccante coreana
  • 60 g di miso
  • 20 g di salsa di soia
  • 30 g di olio di sesamo tostato
  • 1 salmone intero eviscerato (circa 2 kg)
  • 4 cucchiai di olio di semi di girasole
  • 200 g di funghi shiitake freschi a fette di 5 mm
  • 2 cucchiai di olio di sesamo tostato
  • 1 rametto di cipollotto a fette di 2 mm
  • semi di sesamo, tostati (opcjonalnie) bianchi o neri
  • 2 limoni a spicchi
  • 10 g di erbe aromatiche (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 245.8 kcal / 1028.4 kJ
Białko 10.4 g
Tłuszcz 17.4 g
Węglowodany 13.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 583.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...