![Polpettone classico (TM6) Polpettone classico (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5D686599-CA6C-40B9-ACD0-2A3D0B81D9B9/Derivates/715B9EED-0392-498C-9C0D-1B61D67A1658.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di pangrattato
-
400
g di carne di manzo macinata
lub 400 g di carne trita mista (manzo e maiale) - 50 g di latte
- 2 uova
- 10 g di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 1 cipolla in quarti
- 1 gambo di sedano a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 200 - 250 g di acqua
- 100 g di vino rosso
- 1 pizzico di zucchero
-
300
g di piselli freschi
lub 300 g di piselli surgelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di riciclo
1 godz.
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Polpette al sugo
50 min
Polpette in bianco con purè di castagne
1 godz. 20 min
Polpettone di carne con purè di patate e zucca (Bimby Friend)
1 godz. 5 min
Polpettone con salsa ai funghi
1 godz. 30 min
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min
Polpettone classico
1 godz. 15 min
Polpette di carne e melanzane
50 min
Polpette di ricotta al sugo
50 min
Purè di patate (TM6)
1 godz.
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 godz.