Urządzenia i Akcesoria
Garnelen-Curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 Portionen
Składniki
-
Kokosmilch400 g
-
Tamarinden-Paste10 g
-
rote Currypaste40 - 60 g
-
Salz1 TL
-
Kaffir-Limettenblätter, getrocknet3
-
Möhre in dünnen Scheiben (3 mm)1
-
gelbe Paprika in Streifen1
-
Garnelen, roh, geschält300 g
-
Babyspinat, frisch100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
2230 mg
Białko
30 g
Kalorie
2475 kJ /
591 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
28 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Lieblingscurrys!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Tomaten-Kokos-Suppe mit Garnelen
30 min
Garnelencurry
35 min
Thai-Lachs-Päckchen
45 min
Asiatisches Pilaw mit Garnelen
45 min
Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)
1 godz. 30 min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 godz. 15 min
Karibisches Garnelencurry
30 min
Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen
40 min
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 min
Lachs-Curry
25 min
Cashew-Hähnchen
40 min