Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Kokosmilch
- 10 g Tamarinden-Paste
- 40 - 60 g rote Currypaste
- 1 TL Salz
- 3 Kaffir-Limettenblätter, getrocknet
- 1 Möhre, in dünnen Scheiben (3 mm)
- 1 gelbe Paprika, in Streifen
- 300 g Garnelen, roh, geschält
- 100 g Babyspinat, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2475 kJ / 591 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 2230 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mit Hähnchen und Spargel
50 min.
Zitronengras-Rindfleisch-Salat
30min
Marokkanisches Lamm mit Zitronen-Couscous
4h
Asiatisches Pilaw mit Garnelen
45 min.
Rotes Fisch-Curry
30min
Asiatisches Hühnerfrikassee
50 min.
Cashew-Hähnchen
40 min.
Huhn in Curry-Erdnuss-Sauce mit grünem Spargel und Zuckerschoten (Thailand)
1h 30 min.
Lachs-Curry
25 min.
Thai-Garnelen-Curry mit Wildreis
40 min.
Karibisches Garnelencurry
30min
Scharfes Thai-Curry mit Cashewkernen
40 min.