Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de aceite de girasol
- 20 g de aceite de oliva
- 200 g de puerro (solo la parte blanca en rodajas de 1 cm)
- 4 láminas de masa filo
- 25 g de mantequilla fundida
- 100 g de queso cremoso
- 100 g de queso azul
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 4 huevos
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 375 g de espárragos blancos (en conserva) escurridos, en trozos de 2 cm
- 50 - 60 g de nueces en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1924 kJ / 460 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 587.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de puerro con parmesano
45 Min
Pastel crujiente de verduras y garbanzos
1 Std. 10 Min
Milhojas de verduras
1 Std. 30 Min
Pastel de patata y champiñón
1 Std. 20 Min
Quiche vegetariana con espinacas y pimiento rojo
1 Std.
Salsa de tomate estilo italiano
35 Min
Clafoutis de ciruelas
1 Std. 15 Min
Rosti de patata
40 Min
Empanada de hojaldre con pimientos confitados, cecina y queso de cabra
1 Std. 45 Min
Fugazzeta rellena
1 Std.
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1 Std. 30 Min
Gratinado de patata
1 Std. 10 Min