Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha
- 50 g amêndoa c/ pele
- 2 dentes de alho
- 100 g espinafres
- 300 g azeite
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2773 kJ / 662.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 400.5 mg
Alternatywne przepisy
Salada de bulgur, rúcula e pêssego
30min
Pasta de cogumelos e sementes de girassol
30min
Bruschetta de tahini e salsa com parmesão vegan
35 min
Húmus picante de ervilhas
10 Min
Húmus de manjericão
20 min
Pesto de rúcula e noz
5 min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Húmus de beterraba
5 min
Maionese que não é maionese
5 min
Molho pesto
5 min
Húmus
10 Min
Molho de tomate e manjericão
25 Min