Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de perejil fresco limpio y seco (hojas y parte del tallo)
Cocción de pulpo
- 1200 g de pulpo congelado (descongelado)
- 1000 g de agua
- ½ cebolla
- 1 hoja de laurel seca
Garbanzos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos
- 100 g de vino blanco seco
- 400 g de caldo de pescado
- 60 g de patata chascada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1421.2 kJ / 339.7 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 813.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz caldoso con atún fresco
40 Min
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Garbanzos con tomate, piquillos y atún
45 min
Guiso de judías blancas con sepia
50 min.
Lentejas con calamares
2 Std. 50 Min
Caldereta de mejillones
45 min
Patatas a la navarra con setas y chistorra
45 min
Marmitako
40 Min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Guiso de cigalitas, setas y garbanzos
45 min
Garbanzos en salsa verde con salmón
25 min.
Arroz con setas y anchoas
1h