![Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup) Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56fbcc38ece87201a7ea82ef219c3ec8/Derivates/13a091ac8ce22547dde4a93a95dacb381cf5cb25.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g red onions, cut in halves
- 2 garlic cloves
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground cumin
- 20 g cooking oil
- 600 g water
- 1 tsp anchovy stock powder
- 200 g broccoli florets
- 100 g carrots, cut in thin slices
- 50 g radish, cut in cubes (1 cm)
- 50 g celery, cut in slices
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 525 kJ / 125 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 915 mg
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min