![Curry Mee Curry Mee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94b5bb1fddab8e4835657d2080a681d3/Derivates/63f8135f4065837e3de5241c2187e40168d3176e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 20 g fresh ginger
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 20 g meat curry powder
- 80 g cooking oil
- 550 g water
- 500 g coconut milk
- 500 g chicken thigh, boneless and skinless, cut in small pieces
- 70 g fried tofu, cut in halves
- 150 g fish cakes, cut in small pieces
- 2 tsp salt
- 900 g yellow noodles, rinsed
- 300 g long beans, cut in 3 cm length
- 30 g cockles, blanched
- 3 hard-boiled eggs, cut in halves
- 2 red chillies, thinly sliced
- 20 g fried shallots
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3614 kJ / 864 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 分钟
Biskut Arab (Arab Shortbread Cookies)
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 分钟
Potato Peratal
40 分钟
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 分钟
Chocolate Batik Cookies
45 分钟
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 分钟
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2hod. 40min
Chicken Rendang
45 分钟
Cooking White Rice
25 dk