Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mee hoon (rice vermicelli)
- 10 g garlic cloves
- 10 g shallots
- 25 g cooking oil
- 300 g water
- 30 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce (opcjonalnie)
- ½ tsp white pepper powder
- 1 tsp oyster sauce (opcjonalnie)
- 25 g carrots, cut in strips (5 cm)
- 100 g cabbage, cut in 5 cm length
-
75
g fish cakes, cut in thin slices
lub 75 g skinless chicken breasts, cut in thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 279 mg
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 Std. 25 Min
Mee Hailam (Hailam Noodles)
25 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Macaroni ABC Soup
55 min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Crispy Ikan Bilis
40min