Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les moules
- 160 g de semoule de maïs à grains moyens (ou polenta)
- 140 g de farine
- 60 g de sucre
- 2 c. à café rases de levure chimique
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf moyen (53-63 g)
- 250 g de lait
- 60 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau léger au fromage blanc
4h
Biscuits à l'avoine
1h
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1h
Gâteau de quinoa au chocolat
2h 35 min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40min
Le pain bannique
30min
Gâteau au fromage, façon japonaise
1 godz. 5 min
Quinoa au lait d'amande et à la vanille
25 min
Cheesecake à la vapeur
1h 30min
Gâteau au miel Kasutera (Castella)
1h 45min
Scones au son d'avoine
35 Min
Brioche au potiron
3 godz. 45 min