Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 50 g azeite
- 140 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 200 g tomate em pedaços
- 100 g pimento vermelho cortado em tiras
- 70 g aipo cortado em rodelas finas
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 900 g água
- 350 g feijão de soja descongelado
- 70 g massa tipo cotovelo
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 732 kJ / 175 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canja de feijão-frade
1 Std.
Strogonoff de legumes
30min
Pilaf de sementes e beterraba
30min
Hambúrgueres de okara
50 Min
Sopa de feijão-verde
35 min
Sopa de feijão-branco
25min
Sopa de legumes com pesto
55 min
Empadão vegetariano
1h 40 min
Bolonhesa sem carne
45 Min
Sopa da horta
55 min
Sopa de sabores de Inverno
50 Min
Sopa da Avó
45 Min