Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo Gruyère
- 2 dentes de alho
- 50 g manteiga
- 400 g natas
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 20 g mostarda de Dijon
- 650 g bolbo de aipo cortado em rodelas finas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de funcho
- 600 g cherne s/ pele e s/ espinhas cortado em cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3289 kJ / 786 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Couve-flor gratinada
50 Min
Brandada de bacalhau
1 Std. 40 Min
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2 Std. 5 Min
Caril de camarão com batatinhas novas
35 dk
Espargos com presunto
45 Min
Salada cor de rosa
10 Min
Cocotes
40 dk
Fritatas de queijo de cabra e espinafres
30 Min
Rolo de espinafres e salmão
55 Min
Ovos verdes
40 dk
Quiche de alho-francês e camarão
1 Std. 10 Min
Caril do mar
45 Min