Rosenkohl-Tortellini-Auflauf

Rosenkohl-Tortellini-Auflauf

4.2 277 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    100 g
  • Wasser
    500 g
  • Rosenkohl halbiert
    400 g
  • Tortellini, frisch (z. B. Käse-Tortellini), aus dem Kühlregal
    300 g
  • Hähnchenbrust in Stücken (2 cm)
    300 g
  • getrocknete Tomaten in Stücken (1 cm)
    40 g
  • Milch
    300 g
  • Mehl
    30 g
  • Zitronensaft
    1 Spritzer
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 914 mg
Białko 27 g
Kalorie 1721 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...