Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
TM5 TM6

Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi

4.4 (414 ocen)

Składniki

  • 200 g Bergkäse, in Stücken
  • 300 g Kabanossi, in Scheiben (ca. 1 cm)
  • 400 g Wirsing, Strunk entfernt, in Stücken
  • 1 TL Kümmel, gemahlen
  • 1 TL Koriander, gemahlen
  • Öl zum Einfetten
  • 300 g Geflügelfond
  • 200 g Sahne
  • 30 g Butter, in Stücken
  • 20 g Mehl
  • 1 EL Zitronensaft
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • ¼ TL Muskat
  • 1000 g Schupfnudeln, aus dem Kühlregal

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3094 kJ / 739 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
59 g
Tłuszcz
45 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Błonnik
6.5 g
Sód
1003 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy