
Urządzenia i Akcesoria
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken200 g
-
Kabanossi in Scheiben (ca. 1 cm)300 g
-
Wirsing Strunk entfernt, in Stücken400 g
-
Kümmel, gemahlen1 TL
-
Koriander, gemahlen1 TL
-
Öl zum Einfetten
-
Geflügelfond300 g
-
Sahne200 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Mehl20 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Schupfnudeln aus dem Kühlregal1000 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
739 kcal /
3094 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
59 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Sód
1003 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Kalt draußen?
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy