Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi

Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi

4.4 482 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    200 g
  • Kabanossi in Scheiben (ca. 1 cm)
    300 g
  • Wirsing Strunk entfernt, in Stücken
    400 g
  • Kümmel, gemahlen
    1 TL
  • Koriander, gemahlen
    1 TL
  • Öl zum Einfetten
  • Geflügelfond
    300 g
  • Sahne
    200 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Mehl
    20 g
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    ¼ TL
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 739 kcal / 3094 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 45 g
Węglowodany 59 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 1003 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...