Wersje kompatybilne
Gratinado de búzios com frango, alcachofras e limão
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g queijo da Ilha
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 350 g massa tipo concha (tamanho grande)
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 600 g peito de frango cortado em tiras
- 1 limão (raspa e sumo)
- 1 pitada de pimenta
- 200 g fundo de alcachofra, em conserva
Molho béchamel de coentros
- 15 g coentros
- 600 g leite
- 30 g manteiga
- 40 g amido de milho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3566.8 kJ / 852.5 kcal
- Białko
- 56.9 g
- Węglowodany
- 92.7 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Borrego recheado com grelos e alheira e arroz selvagem com abóbora
3h 30min
Conchas recheadas com frango
1 Std. 15 Min
Crepes de bacalhau
1 Std. 15 Min
Almôndegas de porco
1sa 30 dk
Linguini com amêijoa
40 dk
Conchas de frango e tomate
40 dk
Argola de carne picada
1 Std. 40 Min
Pudim de queijo e fiambre
50 Min
Salada de frango
50 Min
Lasanha de fiambre
55 Min
Risoto de tomate e frango recheado com limão e ricota
45 Min
Tarte de banana e caramelo
1sa