Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cenoura cortada em cubos
- 200 g beringela cortada em cubos
- 200 g curgete cortada em cubos
- 150 g alho-francês cortado às rodelas
- 200 g farinha
- 100 g manteiga
- 1 c. sopa de orégãos
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 200 g cogumelos frescos
- 500 g tomate em pedaços
- 1000 g carne de vaca picada
-
1
c. chá de caldo de carne
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 526 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Crumble de frango com linguiça
45 Min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50 Min
Rolinhos de frango com curgete no forno
1 Std.
Crumble de frango e legumes
2h
Bacalhau com espargos e camarão
1 Std.
Tarte com base crocante de arroz
1 Std. 45 Min
Cuscuz com limão, frango e mel
25min
Rolo de peru com cogumelos
50 Min
Empadão de batata-doce e bacalhau
1h 40 min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Strogonoff de vitela e espinafres com massa
1 Std. 10 Min