Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 gramů bílých fazolí, velkých, sterilovaných (váha po scezení)
-
řepkový olej
lub kokosový olej na vymazání - 100 gramů cibule, napůl
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- ½ svazku čerstvé petržele, jen lístky
- 2 stonky řapíkatého celeru, s listy, na kousky
- 3 stroužky česneku
- 650 gramů drcených rajčat, konzervovaných
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- bageta pro podávání
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1003 kJ / 240 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 299 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Musaka z červené čočky
2 Std. 20 Min
Celerové řízky s parmazánem a jogurtovým dipem
1h
Fazole po bretaňsku
35 Min
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35 Min
Fazole gigantes v rajčatové omáčce
45min
Mexické fazole s krustou z polenty
1h
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Pórkový dort (Porreetorte)
1 Std. 30 Min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 Min
Čočkové stew s pancettou
1h