Malaysian Spiced Fried Chicken

Malaysian Spiced Fried Chicken

5.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • whole chicken legs (approx. 4-5 legs), with skin and bone
    1000 g
  • fresh lemongrass white part only
    6 stalks
  • garlic cloves
    3
  • fresh ginger cut in slices
    15 g
  • onion
    70 g
  • shallots
    40 g
  • curry leaves
    3 sprigs
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground fennel
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • curry powder
    2 tsp
  • chilli powder
    1 tsp
  • sugar
    2 tsp
  • salt adjust to taste
    1 - 2 tsp
  • cornflour (starch)
    2 tbsp
  • white rice flour
    2 tbsp
  • vegetable oil to deep fry

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1116.8 mg
Białko 49.5 g
Kalorie 2000 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...