Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 220 g plain flour
- 170 g unsalted butter, chilled, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 egg yolk
- 30 g water, chilled
Tart filling
- 1 lemon, thin peelings of skin from half and juice of whole lemon
- 50 g granulated sugar
- 450 g cooking apples, peeled, quartered, cores removed
- 400 g dessert apples, peeled, quartered, cores removed
- 50 - 60 g golden syrup
-
60
g crabapple jelly
lub 60 g redcurrant jelly - 1 lemon, freshly squeezed juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1257 kJ / 301 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2 godz. 20 min
Apple cake
1j
Irish Stout and Walnut Bread
2 godz. 50 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50min
Crème caramel (flan)
3 Std.
Rustic bread
2 Std.
Spicy Nuts and Popcorn Mix
35min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Polenta Cake
1j
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 Std.
Apple and Blackcurrant Pie
2 Std.
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5h