Normandy Apple Flan

Normandy Apple Flan

3.8 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 portions

Składniki

Shortcrust pastry
  • plain flour
    220 g
  • unsalted butter chilled, diced
    170 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • egg yolk
    1
  • water chilled
    30 g
Tart filling
  • lemon thin peelings of skin from half and juice of whole lemon
    1
  • granulated sugar
    50 g
  • cooking apples peeled, quartered, cores removed
    450 g
  • dessert apples peeled, quartered, cores removed
    400 g
  • golden syrup
    50 - 60 g
  • crabapple jelly
    60 g
    60 g redcurrant jelly
  • lemon freshly squeezed juice
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 301 kcal / 1257 kJ
Białko 2.9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 38.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...