Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de careta de cerdo precocida en trozos (oreja y morro)
- 1600 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 1 - 2 chorritos de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de sal gorda
- ½ cucharadita de pimentón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 993.7 kJ / 237.5 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 1.1 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 250.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hígado encebollado al vino de Jerez
30 Min
Pollo a la catalana
55 Min
Navajas con mojo verde
40min
Chuletas de cordero con salsa de hierbas (Al vacío)
2 Std. 45 Min
Mejillones en salsa de tomate con pasta
35min
Langosta encebollada a la menorquina
40min
Pulpo à Lagareiro - Portugal
1h 30min
Pulpo con cebolla dorada y arroz (Cocción lenta)
3h 45 min
Callos a la madrileña
1 godz. 50 min
Rabo de ternera a la Maestranza
6 Std.
Caracoles a la madrileña (Cocción lenta)
4 Std.
Manitas de cerdo guisadas en salsa (Cocción lenta)
17 Std.