Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de Faba de la Granja Asturiana
- 1000 g de agua
- 3 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 300 g de setas frescas de primavera (senderuelas, colmenillas, rebozuelos, etc.) en trozos
- 1 - 2 pimientas de Cayena secas enteras
- 30 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 40 g de tomate frito
- 50 g de vino blanco
- 1 cucharadita colmada de pimentón
- 250 - 300 g de perdiz escabechada en conserva (deshuesada) escurrida
- 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 870 kJ / 208 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 455.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas pardinas con compango
2 Std. 50 Min
Carrilleras al brandy (Cocción lenta)
4 godz.
Fabas con almejas (Cocción lenta)
20 Std.
Lentejas estofadas
3h
Fabas con pulpo (Cocción lenta)
21h
Roscón de Reyes relleno de mermelada
4 godz.
Sopa marinera asturiana
45 min
Conejo en salmorejo
9 godz.
Arroz con caballa y alioli
1 godz. 15 min
Papas arrugadas con carajacas y mojo picón
25 godz.
Arroz con bogavante (Cocción de arroz)
1 godz. 30 min
Morcillo de ternera guisado con castañas
16 godz.