Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla en trozos de 2-3 cm
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
-
800
g de tomate triturado en conserva
lub 800 g de tomate tamizado - 2 cucharadas de garam masala
- 1 pastilla de caldo de verduras
-
1
cucharada de azúcar moreno
lub 1 cucharada de azúcar - 1 cucharadita de sal
- 450 - 500 g de ramilletes de coliflor
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva), lavados y escurridos
- 100 g de nata (35% de grasa) (y algo más para regar)
- 50 - 80 g de yogur natural
- hojas de cilantro fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 12.8 g
- Sód
- 1295.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 min
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Estofado de berenjena picante
30 min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25 min
Biryani de verduras - India
50 min
Curry vegano de berenjenas
50 min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2 godz.
Ensalada tibia de bulgur con calabaza
50 min
Coliflor tikka masala
30 min
Bulgur con verduras y salsa de champiñones
50 min
Curry de batatas y brócoli
20 min
Curry cremoso de pollo (Butter chicken - India)
1 godz.