Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 180 g de nueces peladas
- 500 g de agua
- 250 g de batata
- 75 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de crème fraîche
- 150 g de azúcar moreno
- 4 huevos
- 1 cucharada de piel de limón rallada
- 100 g de calabacín con piel, en dados de 1 cm
- 200 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de levadura química en polvo
Glaseado
- 200 g de azúcar
- 1 clara de huevo (30 g)
- 5 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2101 kJ / 502 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 110.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de calabaza con frosting de anacardos
7h
Pastel de batata (sin gluten y sin lactosa)
6h 15min
Muffins de batata con nueces
1 Std.
Brownie de batata
1 Std.
Pan de nueces
55 Min
Tarta de chocolate y batata
3h
Bizcocho de calabacín
1h 30 min
Bizcocho de calabaza sin gluten
2h 20 min
Bizcocho de chocolate y calabacín
1 Std.
Tarta de calabaza sin gluten
2h 30 min
Confitura de frutos rojos y chía crudivegana
12h 15 min
Bizcocho ligero con orange curd
1 godz. 15 min