Plum cake de batata y calabacín con nueces

Plum cake de batata y calabacín con nueces

3.8 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
16 raciones

Składniki

Bizcocho
  • 180 g de nueces peladas
  • 500 g de agua
  • 250 g de batata
  • 75 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 100 g de crème fraîche
  • 150 g de azúcar moreno
  • 4 huevos
  • 1 cucharada de piel de limón rallada
  • 100 g de calabacín con piel, en dados de 1 cm
  • 200 g de harina de repostería
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharada de levadura química en polvo
Glaseado
  • 200 g de azúcar
  • 1 clara de huevo (30 g)
  • 5 g de zumo de limón

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 502 kcal / 2101 kJ
Białko 10.2 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 110.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...