![Eggs with herb sauce and Easter cookies Eggs with herb sauce and Easter cookies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/776849a6-ffa4-460b-b2ce-ca339b1629e1/Derivates/65f7ee29-ddda-4f28-900e-34c94fa36432.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eggs
- 6 eggs, chilled, straight from the fridge
- water, to fill to 1L mark
Easter cookies
- 100 g pouring (whipping) cream
- 100 g plain flour, plus extra to dust
- ½ tsp baking powder
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp sea salt
Herb sauce
- 1 bunch fresh parsley, leaves only (approx. 20 g)
- 1 bunch fresh chives, finely sliced (approx. 10 g)
- 200 g crème fraîche
- 30 g milk
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 10 g pure maple syrup
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 6 tsp caviar (optional)
- watercress leaf, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.1 kJ / 324.3 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 602.2 mg
Alternatywne przepisy
Baked Rice with Grated Apples (TM6)
50 мин.
Italian butter
10min
Vegetable trimming stock
2ч.
Lynette MacDonald's Bacon and three cheese gougères
1ч. 30 мин.
Shichimi togarashi oysters
1 godz. 10 min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Fruit "splice" bombs
24sa
Mini Jamaican style ginger bundts
25min
Eggs Benedict and corn muffins
Brak ocen
Mushroom and chicken vol-au-vents
1h 40min
Lamb's fry with bacon
1ч. 20 мин.
Mashed potatoes for two (peeler)
30 min