Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g butter, cut into pieces
- 60 g shallots (approx. 2 shallots), peeled and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 220 g water, plus 1 tbsp extra to deglaze frying pan
-
½
tsp meat stock paste, homemade, to taste (see tip)
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) -
2
tsp pink peppercorns
lub 2 tsp pickled green peppercorns - 300 g potatoes (small), unpeeled, washed and cut into pieces (2 x 2 cm)
- olive oil, for greasing
- 700 g lamb loin, boneless (cut into pieces of 6-8 cm)
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 150 - 200 g green asparagus, trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 carrot, cut into matchsticks
- 1 tbsp whisky
- 1 tsp cornflour (starch)
- 60 g cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 435 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ground Bison Meat
35 Min
Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
2h 55min
Pork Tenderloin with Whiskey Honey Sauce
35 Min
Chicken Corn Chowder, Broccoli Terrines
1 godz. 25 min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 Min
Broccoli and Potatoes with Blue Cheese Sauce
45 Min
Penne Bolognese
40 Min
Bison Burger with Cheddar and Pickled Onions
35 Min
Lamb Fillets with Pink Peppercorn Sauce
30 Min
Mashed potatoes
50 Min
Lemon Chicken with Couscous and Artichokes
2 Std. 45 Min
Sweet and Spicy Chicken Wings
1 Std. 40 Min