Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g butter, cut into pieces
- 60 g shallots (approx. 2 shallots), peeled and cut into halves
- 2 garlic cloves
- 220 g water, plus 1 tbsp extra to deglaze frying pan
-
½
tsp meat stock paste, homemade, to taste (see tip)
lub ½ meat stock cube (for 0.5 l) -
2
tsp pink peppercorns
lub 2 tsp pickled green peppercorns - 300 g potatoes (small), unpeeled, washed and cut into pieces (2 x 2 cm)
- olive oil, for greasing
- 700 g lamb loin, boneless (cut into pieces of 6-8 cm)
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 150 - 200 g green asparagus, trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 1 carrot, cut into matchsticks
- 1 tbsp whisky
- 1 tsp cornflour (starch)
- 60 g cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 435 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Swedish Meatballs with Gravy
30min
Zurich-style veal strips with potatoes
2 Std. 50 Min
Beef Burgundy
1h 45min
Spiralized Apple Fritters
35 Min
Cajun Shrimp and Grits Waffles
1h 10min
Es Kuwut (Honeydew and Coconut drink)
15min
Hornazo
Brak ocen
Sunday lamb roast
1j 55 menit
Chipotle Sabayon Poached Eggs (Jeremiah Stone and Fabian von Hauske)
45min
Chicken and Ham Vols Au Vents
1h 20 min
Philly Cheesesteak
50min
Baja-Style Fish Tacos
30min