Tortina cioccolato bianco e lamponi

Tortina cioccolato bianco e lamponi

4.3 22 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 180 g di uova
  • 180 g di zucchero
  • 180 g di farina tipo 00
  • 30 g di succo di arancia spremuto fresco e filtrato
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
Farcia al mascarpone
  • 200 g di panna (35% di grassi)
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 300 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 300 g di acqua tiepida
  • 30 g di zucchero
  • 30 g di Rum
  • 100 g di confettura di lamponi
  • 250 g di lamponi freschi
  • scaglie di cioccolato q.b per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 106.1 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 2803.6 kJ / 670.1 kcal
Tłuszcz 35.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 20.2 g
Węglowodany 79.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...