Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 180 g di uova
- 180 g di zucchero
- 180 g di farina tipo 00
- 30 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 16 g di lievito in polvere per dolci
Farcia al mascarpone
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 200 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 300 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 300 g di acqua tiepida
- 30 g di zucchero
- 30 g di Rum
- 100 g di confettura di lamponi
- 250 g di lamponi freschi
- scaglie di cioccolato q.b per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2803.6 kJ / 670.1 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 79.2 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 106.1 mg
Alternatywne przepisy
Cuori al cioccolato e pistacchio
2h
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30 min
Torta cassetta di frutta
4 godz. 40 min
Cupcake mimosa
1h
Trancetti al cioccolato bianco e caramello salato
1h 30 min.
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2h 30min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Cream tart a cuore (di LuCake)
10h 20min
Naked cake al cioccolato
4h
Torta alle 3 mousse
5h 30 min
Torta Red velvet
3h
New York cheesecake
6h 30min