Urządzenia i Akcesoria
Tort Czarny Las
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porcji
Składniki
-
4 jajka
-
100 g cukru
-
100 g mąki pszennej najlepiej przesianej
-
20 g czarnego kakao, naturalnego, niesłodzonego, najlepiej przesianego20 g kakao naturalnego, niesłodzonego najlepiej przesianego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia (opcjonalnie)
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
60 g cukru pudru
-
1 ½ opakowania gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao (150 g)
-
1 słoik wiśni amarena, w syropie bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
64.6 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
2398.8 kJ /
573.3 kcal
Tłuszcz
33.9 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
19.9 g
Węglowodany
60.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Krem cappuccino na białej czekoladzie
40 min
Wuzetka (W-Z)
9 godz. 20 min
Tsunami cake (tort czekoladowy ze spływającą polewą)
6 godz. 50 min
Tort
3 godz. 10 min
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.
Biszkopt kakaowy
4 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.