Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- mantequilla para engrasar
- 4 huevos
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 120 g de harina de trigo
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 250 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 500 g de azúcar glas
- 120 g de nata (35% de grasa)
- 2 cucharaditas de vainilla líquida
- ¼ de cucharadita de sal
- 6 - 9 gotas de colorante rojo
Decoración
- 3 - 4 nubes blancas
- 1 granada en cuartos (desgranado un cuarto)
- 3 - 4 merengues secos
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 2005 kJ / 479 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 122.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13h
Tarta con crema de vainilla y salsa de caramelo
3h
Tarta Thermomix® gravedad zero
5h 30min
Tarta rayada
3h
Tarta de limón y merengue
2hod. 10min
Tarta de merengue y coco
4h
Cheesecake de melocotón con flores comestibles
4h 25min
Tarta de ciruelas
1h
Tarta para celebraciones
7h
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 godz. 35 min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1 godz. 50 min