Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de mantequilla en bloque
- 250 g de harina de repostería
- 250 g de harina de fuerza
- 220 g de agua muy fría
- 80 g de mantequilla fría
- 20 g de zumo de limón
- 210 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 2141 kJ / 512 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 139.8 mg
Alternatywne przepisy
Mini galettes de coliflor y espinacas con ensalada de lombarda
40min
Palmeritas de hojaldre
1h 15 min
Bizcochitos puntos de chocolate
1h 40min
Panecillos rellenos de setas - China
2h
Tarta de primavera
10 Std.
Casita de Navidad
6h
Tarta conejito
1h 25min
Milhojas de chocolate y caramelo
2h
Panecillos de leche rellenos de chocolate al vapor
3 godz. 35 min
Masa de hojaldre clásica
7 Std.
Croissants de mantequilla (Desayuno con diamantes)
5h 30min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min