Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di Cheddar a pezzi (2-3 cm)
lub 150 g di Gruviera a pezzi (2-3 cm) - 500 g di polpa di agnello a pezzi
- 100 g di cipolle a metà
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di carote a pezzi (2 cm)
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 200 g di funghi champignon a fettine
- 150 g di vino bianco
- 7 g di sale
- ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 30 g di salsa Worcestershire
- 1000 g di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di latte intero
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 70 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2335 kJ / 558 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata speziata di zucca
50min
Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli)
10 Min
Cipolle tritate
5 Min
Zabaione allo spumante
15 Min
Gratin di baccalà e besciamella
1h
Insalata russa
25min
Animelle di vitello con cipollotti
3h
Muffin di platano e tonno con salsa piccante
1h 10 min
Purè di patate all'aglio
50min
Torta al cioccolato fondente, clementine e nocciole
1 Std. 30 Min
Torta salata con ragù
1 Std. 30 Min
Strascinati al ragù di carne
2 Std. 40 Min