![Pane senza glutine Pane senza glutine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77c5c50e-7bf5-44d5-8b40-71fa36695420/Derivates/20b8b275-2189-4488-8588-c30b34c815d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di grano saraceno
- 1490 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 25 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina senza glutine
- 1 cucchiaino di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaio di semi di sesamo
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 577 kJ / 138 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger buns (senza glutine)
5h
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2 Std. 40 Min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2 godz. 35 min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pane veloce (senza glutine)
1 Std.
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 godz. 50 min