Chutney de courge et d'abricots

Chutney de courge et d'abricots

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
3 bocaux

Składniki

  • 1 oignon coupé en deux
  • 150 g d'abricots secs, dénoyautés coupés en deux
  • 500 g de chair de potiron p. ex. hokkaido, en morceaux
  • 1 morceau de gingembre, frais (env. 3 cm), en fines tranches
  • 100 g de graines de courge
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de poivre noir en grains
  • 1 piment rouge coupé en deux, épépiné, en fines lanières
  • 2 clous de girofle
  • 500 g de vinaigre de vin blanc
  • 250 g de sucre de canne

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Białko 14 g
Kalorie 3029 kJ / 724 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 10.6 g
Węglowodany 122 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...