Urządzenia i Akcesoria
Soto Betawi (Beef Coconut Soup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions
Składniki
-
beef brisket cut in cubes (3 cm)500 g
-
white cardamom pods2
-
fresh lemon grass bruised60 g
-
fresh kaffir lime leaves4
-
fresh salam leaves2
-
ground coriander½ tsp
-
beef stock powder½ tsp
-
salt adjust to taste10 g
-
water1200 g
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
-
Indonesian white spice paste room temperature100 g
-
potatoes cut in cubes (2 cm)200 g
-
whole milk100 g
-
coconut milk100 g
-
red tomatoes cut in cubes (2 cm)2
-
sweet soy sauce (Kecap Manis)30 g
-
limau lime juice only2
-
emping crackers (melinjo crackers)30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
4221 mg
Białko
64 g
Kalorie
2679 kJ /
640 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Culinary Heritage
9 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1 godz. 25 min
Ginger Coriander Steamed Fish
Brak ocen
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 min
Cooking White Rice
25 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Cereal Prawns
30 min
Ube ice cream
12 godz. 10 min
All-in-one chicken congee
35 min
Baked Sushi
1 godz. 15 min