Riso con pesce in salsa agrodolce

Riso con pesce in salsa agrodolce

4.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di riso jasmine
    250 g
  • di burro chiarificato
    20 g
  • di ananas fresco la polpa a pezzi (3,5 cm)
    400 g
  • di zucchero
    30 g
  • di peperoni puliti e a strisce (5 cm di lunghezza, 0,5 cm di spessore)
    200 g
  • di zenzero, radice fresca a fette (2 mm)
    20 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di cipolla a spicchi
    120 g
  • di olio di oliva
    20 g
  • di acqua + q.b.
    470 g
  • di salsa di soia chiara
    30 g
  • di aceto di riso nero Chinkiang
    10 g
  • di vino di riso Shaoxing
    15 g
  • di aceto di riso
    30 g
  • di ketchup
    30 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di filetti di pesce bianco a cubetti (4-5 cm)
    400 g
  • di amido di mais (maizena)
    1 cucchiaio
  • cipollotto tritato, a piacere
  • semi di sesamo a piacere
  • olio di sesamo tostato (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 544.8 kcal / 2279.3 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 80.9 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 1320.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...